Alle pagina’s op uw website hebben een statuscode. Elke code geeft aan of de pagina zichtbaar is voor gebruikers of niet. Als site-eigenaar moet u weten welke van uw pagina’s zichtbaar zijn en niet. Is er misschien een fout opgetreden en is een kritieke pagina niet beschikbaar voor gebruikers? Dan verliest u potentieel verkeer en zullen zoekmachine-robots uw site als een lagere kwaliteit markeren als u niet de juiste serverresponscode configureert.
Een correct geconfigureerde URL moet altijd een statuscode van 200, 203, 204 retourneren. Een goede SEO-omleiding moet altijd 3xx (301 of 302) retourneren.
HTTP-statuscodes zijn standaard responscodes die zijn ontworpen om zoekmachines en gebruikers te informeren dat een sitepagina beschikbaar is. Het eerste cijfer in de code staat voor een van de vijf antwoordklassen. Een toegankelijke URL moet altijd 200 backlinkcodes retourneren. Het betekent dat de gebruiker en browser de URL in de header hebben gevonden en dat de server de pagina met goede inhoud toont. Als je de pagina naar een nieuw adres moet verplaatsen, gebruik dan altijd 301-omleidingen om dit te doen.
We hebben gratis hulpprogramma’s voor het controleren van de serverstatus gemaakt om de HTTPS-statuscode te krijgen die de webserver retourneert wanneer u een URL aanvraagt.
Nu leggen we uit hoe u met onze tool werkt en waarom het nodig is om de huidige status van de responscode van de paginaserver bij te houden.
Gebruik van HTTP-statuscodecontrole: een stapsgewijze handleiding
Met onze eenvoudige statuscodechecker kunt u moeiteloos bepalen welke statuscode een specifieke URL heeft. Cheat uw bladpagina’s om ervoor te zorgen dat elke pagina verkeer van gebruikers krijgt en kan worden gescand door een zoekmachine.
Net als de tool voor het controleren van omleidingen, kunnen onze tools waardevolle informatie geven over de reactiestatus van de URL-server. De serverstatuschecker helpt u de responscodes van de gevraagde URL’s te bekijken. U kunt één webpagina in één scan bekijken. Hieronder laten we u zien hoe u in slechts twee stappen eenvoudig de responsstatus van uw pagina’s kunt aangeven.
Stap 1: Voer uw URL in
Plak eenvoudig elke URL die u wilt analyseren in het lege invoerformulier op de toolpagina en klik op de pijlknop om te beginnen met scannen. Zo kun je beginnen met scannen.
Stap 2: De resultaten van de HTTP-statuscodecontrole interpreteren
Nadat de scan is voltooid, krijgt u het resultaat, namelijk de serverresponscode op de afgehandelde pagina.
Als u GA correct laat werken, krijgt u gegarandeerd de statistieken, maar geen hoge ranking!
Voer een volledige audit uit om uw technische SEO te achterhalen en op te lossen om uw SERP-resultaten te verbeteren.
U kunt dit soort HTTP-proxycodes zien in de lijstresultaten:
– 200 betekent dat de pagina is toegestaan.
– 202 betekent dat het verzoek is geaccepteerd voor uitvoering.
– 301 betekent dat alle verzoeken tijdelijk worden overgezet naar de nieuwe pagina.
– 405 betekent dat de server de pagina niet mag weergeven.
– 404 wat betekent dat het pagina-adres verkeerd is gespeld, valt of dat de pagina is verwijderd.
– 449 betekent dat er onvoldoende informatie van de klant is om het verzoek te verwerken.
– 503 betekent dat de server een echo-verzoek of website niet kan beantwoorden.
– 511 betekent dat de pagina niet beschikbaar is en dat de gebruiker zich moet verifiëren.
Er zijn veel andere codes, zoals 418, 423, 451, 5xx.
Gevallen waarin HTTP-statuscontrole nodig is
Het gebruik van de juiste serverreactiecode is zeer noodzakelijk voor zoekmachineoptimalisatie van uw site en om in de resultaten te verschijnen. Het heeft invloed op het bereik in zoekmachines. Daarom hebben we een handige en gratis snelle HTTP-protocol Status Checker-tool gemaakt. U kunt het gebruiken om de status van de responscode voor elke pagina op uw site te controleren en te zien of alle ketens correct zijn geconfigureerd.
Er zijn veel gevallen waarin u de daadwerkelijke serverresponscode van uw webpagina’s moet controleren. Als u een HTML-pagina heeft verwijderd, moet u een 401- of 404-serverresponscode opgeven om de zoekmachine en gebruikers op de hoogte te stellen. Als je de inhoud van de pagina naar een nieuw adres hebt verplaatst, stel dan een geschikte omleiding in zodat gebruikers de nieuwe pagina kunnen vinden via nieuwe links.